DME Incontinence Supplies FAQ's

Q: Can the provider request prior authorization for bariatric incontinence supplies under E1399?
A: E1399 cannot be used to request bariatric incontinence supplies.

Q: What are the providers supposed to do if there is already an active authorization for
pads/panty liners from KEPRO?

A: If there is a current authorization for pads/panty liners it will be honored until the end of the
authorization.

Q: Can a Nurse Practioner or Physician’s Assistant order/prescribed DMEPOS
supplies/equipment?

A: Yes, Chapter 506.2 states “Prescribing Practitioners are enrolled physicians, podiatrists,
advanced practice registered nurses, clinical nurse specialists, or physician assistants”. There
was some confusion with Chapter 506.3 which is in regards to the Face-to-Face Encounter.

Q: Can the DMEPOS provider submit their own CMN document, or does it have to be on the WV
Medicaid CMN?

A: CMN’s may be provided from the DME provider, it does not have to be the West Virginia
Medicaid CMN. So long as the order/prescription is from the ORP.

Q: Will verbal orders be accepted?

A: Verbal orders will still be accepted.

Q: Are pads/panty liners covered?

A: The intent of BMS policy was never to cover pads and panty liners under A4520, so any
authorization requests for these items will be closed as non-covered.



